(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Sarajeva

Najaktuelnije vijesti iz Sarajeva…

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, organizovana je javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama koji je usvojen prije mjesec dana. Današnje diskusije ukazale su na potrebu dodatnih pojašnjenja nekih od ponuđenih zakonskih rješenja, uz detaljnije preciziranje pojedinih članova zakona. Ministarstvu saobraćaja KS će pismenim putem biti dostavljeni današnji prijedlozi mogućih intervencija na tekst ovog zakona, a prijedloge na nacrt zakona mogu dostaviti svi zainteresovani putem maila kojeg mozete pronaći na web sstranici ministarstva saobraćaja.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH), Regionalni centar Sarajevo, pronašli su, a potom i oduzeli 260 kilograma rezanog sušenog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO BiH. Vrijednost oduzete robe je više od  44 hiljade  KM, a bila je namijenjena za prodaju na crnom tržištu, saopćeno je iz UIO. Akcija je provedena na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Hadžići.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto potpisao je danas u Srebrenici ugovore sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima su dodijeljena sredstva putem Javnog poziva kabineta premijera KS, a odnose se na projekte koji će u narednom periodu biti realizirani u srebreničkoj regiji. Sredstva u iznosu od 115.000 KM dobilo je 11 nevladinih organizacija…

Vijesti pogledajte OVDJE

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU