(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Travnika

Najaktuelnije vijesti dana…

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Budžeta SBK za 2021. godinu na ime nabavke cjepiva. Iz sredstava Budžeta SBK za 2021. godinu, na ime nabavke cjepiva protiv sezonske gripe, sa pozicije ” Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Zavodu za javno zdravstvo SBK, za nabavku cjepiva izdvaja se iznos od 40.000,00 KM.

“Junak umire jednom, kukavica sto puta” – piše na novom grafitu u Travniku koji je osvanuo na objektu koji se nalazi između dječjeg igrališta i kafića Oaza. Naime, pored ovog natpisa naslikan je i lik legendarnog majora Mihajla Petrovića a u potpisu grafita stoji grupa TFC, a podsjećanja radi, grupe Travničana tražile su imenovanje centralnog gradskog trga po majoru Petroviću. 

Dvije promocije za djecu zakazane su za sutra u Travniku. Prvo će u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” gdje će svoju slikvonicu “Zrnca mudrosti” predstaviti Božena Volić, dok će u Gradskoj biblioteci Travnik novu knjigu za djecu “Zeleno jezero” predstaviti autorca Rabija Mameledžija. Obje promocije, prva u 17,00, a druga od 18,00 sati realizuju se u okviru ovogodišnjih “Andrićevih dana”.

Vijesti pogledjate OVDJE

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU