(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz ZDK

Najaktuelnije vijesti iz ZDK pogledajte OVDJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kako je i najavio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, potpisao je Odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JKP “ViK” Zenica. Valja istaći da će i uprkos poskupljenjima, cijena vode za kategoriju domaćinstva, sve do 1. januara 2023. godine, u Zenici biti najjeftinija u BiH. Moguće da se taj trend nastavi i nakon 2023. godine, u zavisnosti hoće li u međuvremenu u drugim gradovima, također, dolaziti do poskupljenja cijena vode, istaknuto je iz ureda gradonačelnika Kasumovića.

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je još polovinom septembra javne pozive za dodjeljivanje subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2021. godinu, za što je u budžetu tog kantona osigurano 2.550.000 KM – potvrdila je savjetnica u resornom ministarstvu Angela Tadić. Podsjeća da su, u skladu sa Programom razvoja male privrede ZDK za period 2021.-2024. , objavili osam javnih poziva za dodjelu sredstava po Programu utroška budžetskih sredstava u 2021. godini te da je rok za prijavu bio 4. oktobar, osim za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namjenjenih za subvencioniranje kamata po kreditima odobrenim u 2020. i 2021. po osnovu Kreditno-garancijskog fonda Vlade ZDK. Taj je javni poziv otvoren do 30. novembra ove godine.

Zakazana je 15. sjednica Gradskog vijeća Zenica. Sjednica će se održati u četvrtak 4. novembra sa početkom u 10 sati, u Velikoj sali Grada Zenica. Na dnevnom redu su usvajanje zapisnika sa posljednje održane sjednice, vijećnička pitanja i inicijative, te razmatranje problematike i iznalaženje rješenja u vezi sa realizacijom ugovornih obaveza iz Ugovora zaključenog između Grada Zenica i ALBA-e Zenica. Materijali i predloženi dnevni red su dostupni na web stranici Grada Zenica.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU