-1.2 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  (VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Zenice

  ()

  Najaktuelnije vijesti iz Zenice…

  Broj oboljelih od koronavirusa i u Zeničko-Dobojskom kantonu se povećava, ali za sada neće biti pooštravanja mjera, ocjena je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva. Uvjet je podizanje kolektivnog imuniteta vakcinacijom, no taj proces ne teče željenom dinamikom. Tako je u prošloj sedmici potrošeno ukupno 7.000 doza vakcina. Vakcinacija pokazuje efekte, znatno je manji broj oboljelih kojima je nužna hospitalizacija u odnosu na prethodni pandemijski val, ali je smrtnost i dalje velika.

  Press konferencija na temu nabavke medicinskog kisika za zdravstvene ustanove u Zeničko-dobojskom kantonu u toku pandemije virusa COVID-19, zakazana je za sutra sa početkom u 11,00 sati u sjedištu resornog Ministarstva zdravstva. Novinarima će se obratiti ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba dr. Adnan Jupić i direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Besim Spahić.

  Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica uputila je obavijest za učesnike u saobraćaju da će sutra zbog radova na asfaltiranju ulice Armije BiH (od džamije do spoja sa ulicom Gornjozenička), doći do potpune obustave saobraćaja, u vremenskom intervalu od 07:30 do 17:00 sati. Zbog nepostojanja alternativnog putnog pravca, javni linijski prevoz putnika za Gornju Zenicu se u vrijeme obustave saobraćaja neće odvijati.

  Vijesti pogledajte OVDJE

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO