1.6 C
Sarajevo
Utorak, 28 ožujka, 2023

(VIDEO) PRIČA IZ ZENICE / Mladi stvaraju novu dimenziju povezanosti

Iz Zenice je krenula priča koja je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu. Mladi, u vrijeme kada je društveni život iz jednog ugla stao, napravili su predstavu koja je ispričala priču o njihovim životima u doba pandemije. Spojili su glumu, muziku i ples, i govorili o problemima koji su zajednički i nisu određeni nacijom, religijom niti materijalnim statusom.

Predstava prvenstveno ima edukativni karakter, kazala je mlada glumica Elma Hasanspahić. Za sebe kaže da je volonter, aktivista i osoba koja želi da mijenja društvo.

U Novom Travniku, Prijedoru, Zenici i Stocu predstava je odigrana u okviru projekta PRO-Budućnost. Inače, PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Novi životni putevi, učenje i odrastanje samo su neke pozitivne reakcije proistekle iz predstave „Mladi u dobar korone“. Hrabrost, ludost i strepljenje bilo je potrebno da se spoji ekipa mladih, koji će pokazati najbolju verziju sebe ali opet činiti jednu zajednicu i poslati snažnu poruku. Ujedinjeni u problemima, tražeći pravi izlaz, stvorili su novu dimenziju povezanosti, čiji tok ne smije stati, ni kada ovo ludo vrijeme prođe.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU