blank

Broj zaraženih koronavirusom porastao na više od 80.000, u Italiji umrlo sedam osoba

Pročitajte

Billie Eilish se skida u spotu ali ima važnu poruku

Billie Eilish se skida u spotu ali ima važnu poruku i razlog za to.

Ubijen 19-godišnji mladić na protestima u Detroitu, u Minneapolis stiže vojna policija

Jedna osoba ubijena je iz vatrenog oružja u centru Detroita tokom protesta ...

Bocu konjaka iz 18. stoljeća kolekcionar iz Azije platio 131.000 eura

Boca konjaka Maison Gautier iz 18. stoljeća prodana je u četvrtak za rekordnih 131.000 eura, objavila je...

Broj oboljelih od koronavirusa na globalnom nivou je prešao 80.000, a 2.698 osoba je umrlo od bolesti izazvane ovim virusom. Kada je riječ o evropskim državama, najveća kriza je u Italiji gdje je potvrđeno da je i sedmi pacijent umro od koronavirusa, piše klix.ba

Kako piše CNN, u Italiji je zabilježeno više od 220 zaraženih, a nekoliko gradova posebno na sjeveru ove države je pod blokadom gdje su otkazani i svi javni događaji.

Također Južna Koreja je potvrdila da je osam pacijenata umrlo od ovog virusa, a posljednja žrtva je 67-godišnji pacijent koji je preminuo u bolnici u gradu Daego gdje mu je i identifikovan virus 20. februara. U ovoj državi je zaraženo više od 890 osoba.

OTVORENA OPCIJA9h 54m
Slovenija spremna i na zatvaranje granice zbog koronavirusa

U Vijetnamu su se svih 16 pacijenata zaraženih koronavirusom oporavili uključujući i tromjesečnu bebu, potvrdilo je to Ministarstvo zdravstva. Jedan pacijent se još nalazi u bolnici na posmatranju, dok su svi ostali otpušteni.

Više od 1.200 testiranih osoba je bilo negativno na koronavirus otkako je kriza započela i nije zabilježen nijedan novi slučaj koronavirusa otkako je posljednji 16. pacijent identifikovan 13. februara. Također, kako bi suzbio širenje koronavirusa, Vietnam je cjelokupnu društvenu zajednicu stavio pod izolaciju.

Lokalne vlasti su zatvorile područje Son Loi u provinciji Vinh Phuc udaljenoj 40 km od jugozapadnog glavnog grada Hanoi gdje je zaraženo koronavirusom 10.000 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila kako je još rano da se govori o pandemiji koronaviorusa, međutim, naglasili su da je potrebno da sve države budu u pripravnosti.

blank
Više s weba

Najnovije

Billie Eilish se skida u spotu ali ima važnu poruku

Billie Eilish se skida u spotu ali ima važnu poruku i razlog za to.

Ubijen 19-godišnji mladić na protestima u Detroitu, u Minneapolis stiže vojna policija

Jedna osoba ubijena je iz vatrenog oružja u centru Detroita tokom protesta ... Protesti se održavaju zbog policijskog...

Bocu konjaka iz 18. stoljeća kolekcionar iz Azije platio 131.000 eura

Boca konjaka Maison Gautier iz 18. stoljeća prodana je u četvrtak za rekordnih 131.000 eura, objavila je dražbovna kuća Sotheby' s.

Danas u BiH oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0,...

Muzej Louvre bit će otvoren 6. jula

Muzej  Louvre u Parizu planira da ponovo otvori svoja vrata 6. jula ... Ovo je saopćila ta kulturna...

Možda vas zanima i ovo

blank