REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Općinski načelnik Sead Džafić ponedjeljak je proglasio Danom žalosti na području cijele općine Kalesija zbog pogibije četiri osobe.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

Podsjećamo, u dvije saobraćajne nesreće tokom vikenda na području općine Kalesija poginule su četiri osobe, a devet je povrijeđeno u nedjelju na širem području Tuzlanskog kantona.

Beživotna tijela Halila Zahirovića i Asmire Smajić jučer su u poslijepodnevnim satima izvučena iz automobila Golf koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u noći sa subote na nedjelju sletio u rijeku Spreču.

Automobil su u rijeci uočili mještani koji su odmah obavijestili službenike policijske stanice u Kalesiji. Zbog nepristupačnosti terena su angažovani i članovi Ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca koji su iz automobila izvukli beživotna tijela mladića i djevojke.

Nepuna dva sata nakon ove tragedije, na dijelu magistralnog puta Tuzla-Zvornik, u kalesijskom mjestu Tojšići dogodio se stravičan sudar tri automobila u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno, među kojima dvoje djece.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali 15-godišnji dječak i ženska osoba, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Tačni datumi sahrana četiri preminule osobe bit će poznati naknadno.

N1 / klix.ba