Udruženje hemičara Tuzlanskog kantona i Odsjek hemija Prirodno-matematičkog fakultete Univerziteta u Tuzli organizuju manifestaciju ‘Dani hemije’.

Cilj manifestacije je istaći značaj proučavanja Hemije i na najljepši mogući način istaći svu magiju hemijskog eksperimenta. Manifestacija ‘Dani hemije’ bit će održana 15.marta 2019. godine sa početkom u 10 sati u kampusu Univerziteta u Tuzli.

Manifestacija se održava sa ciljem promocije hemije kao temeljne prirodne nauke koja ima veliki značaj u našem svakodnevnom životu, ali i u razvoju privrede na području Tuzlanskog kantona i šire. U okviru manifestacije ćemo elaborirati značaj proučavanja Hemije i na najljepši mogući način istaći svu magiju hemijskog eksperimenta.

Odsjek hemija Prirodno-matematičkog fakulteta edukuje mlade ljude koji proučavajući hemiju savladavaju teorijska i praktična znanja koja mogu iskoristiti u širokom okviru privrednog razvoja. Svršeni studenti ovog Odsjeka edukovani su za rad u različitim vrstama laboratorija, kako za kontrolu kvaliteta i zaštitu okoliša tako i za rad u hemijskim i biohemijskim laboratorijama zdravstvenih i farmaceutskih ustanova. Odsjek Hemija takođe edukuje i profesore Hemije, koji su vrhunski zaposlenici naših škola. Prateći rad svršenih studenata zaključili smo da oni svojim znanjem značajno doprinose razvoju društva u cjelini.