REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Darivanjem krvi u prostorijama Odjela za transfuziologiju UKC-a Tuzla bivši pripadnici i borci Armije RBiH počeli su dvodnevnu manifestaciju aprilski dani otpora „Solina 92“,

Uz svoje saborce bili su i predsjednik ODB-a Tuzla Mirza Ahmić, te šefica Službe za boračko-invalidsku zaštitu Admira Atić- Tupković koji su također darivali krv.

– Naša krv će nekome trebati za život a naša manifestacija kao podsjećanje na mjesec april, kada se krv davala za slobodu – kazao je predsjednik ODB-a Tuzla Mirza Ahmić.

Šefica Službe za boračko-invalidsku zaštitu Admira Atić –Tupkoviće pozvala je građane da i oni slijede primjer boraca koji i dalje pokazuju humanost i solidarnost. Istakla je da su Aprilski dani otpora važni za budućnost mladih pokoljenja koji trebaju znati šta su sve naši borci dali za slobodu koju danas imamo te da će Grad Tuzla kao i do sada podržavati sve ovakve i slične aktivnosti.

Manifestacija se nastavlja sutra okupljanjem i postrojavanjem boraca ispred čitaonice u MZ Solina, defileom kroz Solinu, te polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježja uz prigodan program, nakon čega je predviđeno druženje boraca na stadionu Studenac u Solini, navedeno je u saopćenju.

(FENA) F.F.

 


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o