REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Uloga i značaj roditelja u prevenciji, identifikaciji i reagovanju u slučaju rizičnih ponašanja mladih, bila je tema današnjeg okruglog stola u organizuji Mreže roditelja grada Zenice, koja je nastala uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

– Jako široko djelujemo, a jačanje roditeljskih vještina je jedan dio našeg djelovanja. Do sada imamo jako uspješne priče i komentare, jer su nam cilj roditelji koji imaju djecu u riziku ili čija su djeca izložena lošim uticajima – izjavila je Hana Arnaut, lokalna koordinatorica Međunarodne organizacije za migracije.

Istakla je kako su učesnici okruglog stola i pripadnici policije, Radne grupe koja se bavi pitanjima nasilnog ekstremizma i radikalzima, Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, Zavod za bolesti ovisnosti, Pedagoški zavod, Udruženje pedagoga, sportski kolektivi….

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Treneri sa certifikatima IOM-a Mubera Šišman i Amir Zukić održavaju radionice s roditeljima, ali i s djecom koja nisu aktivna ili uključena u vannastavne aktivnosti u školi.

– Imali smo slučaj dječaka čija se majka već pet puta udavala i to dijete ima petero braće i sestara od različitih roditelja. Na tim radionicama se otvorilo i sve je zadatke rješavalo bez greške – ističe Šišman, dodavši kako smatra da je to bila posljedica pažnje koju su ukazali tom mališanu.

(FENA) H.D.

 


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o