REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Rang lista studenata koji su aplicirali za općinske stipendije u akademskoj 2018./2019. usvojena je na sjednici Općinskog vijeća Donji Vakuf.

Po objavljenom konkursu, stipendije će dobiti jedan student šeste godine studija, devet pete godine, šesnaest četvrte, te po petnaest studenata treće, druge i prve godine studija.

Prijedlog Komisije za dodjelu stipendija bio je da se preostalih devet stipendija dodijeli tako što će tri stipendije pripasti studentima četvrte godine studija, a po dvije studentima treće, druge i prve godine.

Planirani iznos za tu svrhu od 80.000 KM bit će uvećan za sredstva koja su prvobitno bila namijenjena za finansiranje političkih stranaka, a koja su vijećnici odlukom preusmjerili u Fond za stipendiranje studenata.

– Radi se o iznosu od 25.000 KM, što znači da će studentima u našoj općini, umjesto 80.000 KM, prvi put pripasti 105.000 KM. Zvanično je, dakle, ukinuto finansiranje političkih stranaka, a novac određen za stipendiranje studenata – kazao je predsjedavajući OV Donji Vakuf Naser Rujanac.

Dodaje da su usvajanjem spomenute odluke redovnim studentima iz Donjeg Vakufa stvoreni uvjeti za dodjelu 105 stipendija u mjesečnom iznosu od po 100 KM, što je značajno veći broj u odnosu na dosadašnjih osamdeset stipendija.

(FENA) M.L.

 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o