Naslovnica Vijesti Regija Putin doputovao u Beograd, dočekao ga Vučić

Putin doputovao u Beograd, dočekao ga Vučić

PODIJELI
oglasi

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je u jednodnevni posjet Srbiji. Putina je u zračnoj luci Nikola Tesla dočekalo visoko izaslanstvo, predvođeno predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, javlja Fena.

Protokolom je predviđeno polaganje vijenaca na Groblju oslobodilaca u Beogradu i Crvenoarmejcu, nakon čega slijedi svečani doček ispred Palate Srbija, a zatim i bilateralni sastanak Vučića i Putina, ministarski sastanci u širem formatu te susreti državnih izaslanstava.

U fokusu dvojice predsjednika bit će, pored bilateralnih tema, aktualna situacija u regiji, prije svega pitanje Kosova, čiju neovisnost Rusija ne priznaje i pruža potporu Srbiji u UN-u i međunarodnim organizacijama i institucijama.

U svečanom dijelu posjeta, kako je najavljeno, ruski predsjednik predat će srbijanskom šefu države odličje Aleksandra Nevskog za doprinos suradnji dviju država, nakon čega bi se Putin i Vučić trebali obratiti medijima.

Putinov posjet prati oko 600 akreditiranih domaćih i inozemnih novinara, snimatelja i fotoreportera, a to je četvrti Putinov posjet Srbiji od 2001. godine.