Naslovnica Vijesti Centralna Vozačima na putu Bugojno-Novi Travnik preporučena oprezna vožnja

Vozačima na putu Bugojno-Novi Travnik preporučena oprezna vožnja

PODIJELI

 Na dionicama preko planinskih prijevoja mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šuica.

oglasi

Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima prema graničnim prijelazima Kamensko i Prisika. Vozačima se preporučuje opreznija vožnja i na ostalim dionicama, gdje je zbog niskih temperatura moguća poledica. Posebnu pažnju skreće se na puteve u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)