Naslovnica Vijesti BiH (FOTO/VIDEO) Travnik: Obratite pažnju na izmjenu saobraćajne signalizacije!

(FOTO/VIDEO) Travnik: Obratite pažnju na izmjenu saobraćajne signalizacije!

PODIJELI

Nekoliko izmjena u odvijanju saobraćaja na području centra Travnika zbunilo je proteklih dana vozače koji su izgleda navikli na “rutinsku” vožnju gradskim ulicama.

oglasi

Posebno upozoravamo vozače na izmjenu saobraćajne signalizacije na mjestu spajanja “Vezirske ” i ulice “Erika Brandisa” od DM-a prema Nostalgiji, odnosno prema Domu zdravlja.

Naime, znak STOP koji se nalazio na spajanju tih ulica, kojim su prednost imali vozači koji se uključuju od DM-a sada je ukinut. Novim znakom “ukrštanje sa putem sa prvenstvom prolaza” prednost su dobili vozači koji se kreću pravcem – ulicom “Erika Brandisa” dalje prema Konaku ili zgradi Općinskog suda, što možete vidjeti i u našoj foto galeriji.

 

 

Važno je skrenuti pažnju i na privremenu izmjenu odvijanaja saobraćaja u Donjoj Mahali i ulici “Erikla Brandisa” kod zgrade “Đerdan”.

Naime u okviru kapitalnih investicija Općine Travnik za 2018. godinu, započela je realizacija projekta totalne rekonstrukcije ulice Donja mahala u Travniku, gdje će također biti uređen i proširen i pripadajući parking prostor, a radovima je obuhvaćena kompletna ulica Donja mahala, koja se proteže od glavne ulice Bosanske do ulice Erika Brandisa.
Zbog navedenog, dio ulice Erika Brandisa između “Đerdana” i “Doktorke” otovoren je za dvosmjerni saobraćaj, što vozači veoma često zaborave ne obraćajući pažnju na signalizaciju.