REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U Sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći sinoć je održan humanitarni koncert za devetogodišnjeg Emira Buzu, koji boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda, a za njegovo liječenje potrebno je skupiti 168.000 eura.

Humanitarni koncert Vogosca1

Na ovom humanitarnom koncertu, čiji je inicijator i organizator Faruk Duran, nastupili su Jala Brat, Amar Gile, Armin Bijedić, Amel Ćurić, Mirza Selimović, DJ Džalta, Anid Čušić, Ibro Bublin, Sara Jelaš, Elmedin Kadrispahić, Armin Dedić, Ruža Efendić, Elvedina Šehić, Armin Čohodar, Lejla Zahirović, Fatmir Sulejmani, Faruk Duran, Gori bend, Emrah Emšo, Lana Vukićević…

Humanitarni koncert Vogosca2

– Prodali smo više od 3.000 karata. Još tačan broj ne znamo, jer smo imali veliki broj prodajnih mjesta. U ovom momentu mogu reći da smo skupili više od 15.000 KM – kazao je Faruk Duran.

Večeras će muzičari prikupljati sredstva za pomoć Emiru u Švedskoj. Naime, muzičari u Skandinaviji su organizirali nastup u klubu Dukat u Göteborgu. U Njemačkoj u Wasserburgu 13. oktobra humanitarnu svirku organizira i Alen Hrbinić s Mariom.

Humanitarni koncert Vogosca3

Podsjetimo, organizacija Pomozi.ba je od 1. oktobra ustupila broj 17007 za liječenje malog Emira Buze. U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere, a pozivom na broj donirate dvije konvertibilne marke.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o