blank

Najvažnije prednosti rada u Coworking prostorima!

Pročitajte

Služba za zapošljavanje TK traži radnike: Pogledajte Javni oglas za prijem sedam radnika

Objavljen je Javni oglas za popunu radnih mjesta u JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla.

OGLAS ZA POSAO: Firma BAJRA traži terenske komercijaliste

Konkurs za prijem u radni odnos - BAJRA d.o.o. Firma “BAJRA” d.o.o. vrši prijem...

Traže se zidari, tesari i građevinski radnici za rad u Njemačkoj

Tvrtka Radnik d.d. Križevci traži tesre, zidare i pomoćne građevinske radnike. UVJETI:

Posao se danas vodi puno drugačije nego što je bio prethodnih decenija. Uspon interneta promjenio je način na koji radimo i mjesta na kojima radimo.

Uprkos pomacima, veće korporacije još se sporo prilagođavaju – neke uopće ne znaju što su prostori za coworking.

Startupi, freelanceri i kućni poduzetnici koriste prednosti prostora za coworking širom svijeta iz vrlo očitih razloga, kao i nekih manje očiglednih.

Mnogo je dokazanih prednosti saradnje kada se na jednom mjestu okupe poduzetnici i sposobni radnici kako bi radili na postizanju svojih. U nastavku ćemo izdvojiti sedam najvažnijih.

Razdvanje poslovnog od privatnog

Poduzetnici se suočavaju s mnogim preprekama. Ako ste već skloni odugovlačenju i imate veliki posao da završite posao, ali kod kuće ste i svoj računar koristite za pregledavanje Facebooka i igranje igara, ovo može biti recept za katastrofu.

Odvojeni prostor daleko od kuće, u ovom slučaju okruženje za coworking, može vam pomoći da odvojite svoj lični život od svog radnog života.

Rezanje troškova i postizanje fleksibilnosti

Pored troškova najma, troškovi ureda mogu se vrlo brzo početi sabirati. Od sitnica poput kafe aparata ili tonera za printer, do većih stvari poput stolova, stolica i dobre internet veze. Sve biste uradili da svoj proračun na ove troškove smanjite.

Postoji dobra šansa da jednostavno iznajmljivanje privatne kancelarije košta manje. Riječ je coworking prostoru koji će sve vaše glavobolje da zaliječi.

blank

Biti dio zajednice

Ako ste uvijek na oprezu, posebno ako radite od kuće, lako je zaboraviti važne stvari poput društvene interakcije. Morate se aktivno potruditi da izađete van, vidite prijatelje i jednostavno doživite svijet izvan vašeg ekrana računara.

Kada ste u prostoru za coworking, postoji velika vjerojatnost da će svako koga sretnete imati barem nešto sličnih interesa i smjerova u svom životu.

Mogućnosti umrežavanja

Coworking okruženja nude savršeno mjesto za umrežavanje i izgradnju poslovnih odnosa.

Upoznaćete ljude koji se odlikuju u područjima u kojima se borite i obrnuto. Ovo vam može pomoći da postanete spona u vašoj lokalnoj start-up sceni, čak i ako niste osoba koja je najviše zainteresirana za samopromociju, vaš će rad početi govoriti sam za sebe i ljudi će znati koga nazvati kada im treba pomoć ili savjet i to djeluje u oba smjera.

Profesionalno okruženje za susret s klijentima

Ako radite od kuće, klijent može zatražiti sastanak u vašoj kancelariji. U nekim slučajevima, ako je vaš klijent starija škola, oni bi se mogli ustručavati zaposliti nekoga bez vlastitog profesionalnog okruženja.

Prostor za zajednički rad vam daje adresu koju trebate da date svom klijentu i mjesto za sastanak sa njima, a to nije vaša kućna adresa.

Sticanje novih perspektiva

Još jedna korist saradničkog načina obavljanja stvari je ta što ćete biti izloženi mnogim različitim preduzećima, industrijama i nišama. Kancelarijske zgrade su obično puno izoliranije, ali saradnja otvara vrata za susret i razgovor s puno različitih ljudi.

“HUB 387” iz Sarajeva je prvi coworking prostor otvoren u Bosni i Hercegovini. Osnovan je prije četiri godine. U početku je bio smješten u “Bosmalu”, a sada je u novoj zgradi na Marijin-Dvoru.

Posebno je važno zbog toga što korisnici imaju priliku posavjetovati se o nekom problemu s nekim ko je iz druge branše, a ima znanje i iskustvo koje može biti korisno za rješavanje konkretnog problema.

blank
Više s weba

Najnovije

FACEBOOK SHOPS/ Nova usluga za online prodaju!

Facebook je predstavio novu funkciju koja će različitim poslovnim korisnicima omogućiti online prodaju putem Facebooka i Instagrama,...

Do kraja novembra BiH bi trebala dobiti 11 novih kilometara autoputa

Radovi na izgradnji trase autoceste A1 kod Zenice odvijaju se planiranom dinamikom i kako je predviđeno naša država trebala bi za Dan...

Wizz Air nastavlja letjeti iz Tuzle

Wizz Air, vodeći niskobudžetni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, nastavlja letove iz svoje baze sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Rezultati pandemije u turizmu: U aprilu samo 760 turista, pad od 99,3 posto

Pandemija koronvirusa promijenila je mnogo toga, posebno teško je pogodila ekonomiju u cijelom svijetu, a tako i privredni sektor u Bosni...

Porastao broj zaposlenih u Federaciji BiH

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 29. maja ove godine po prebivalištu osiguranika bio je 512.993, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH

Možda vas zanima i ovo

blank