Naslovnica Vijesti BiH Izvedba predstave „Moje Fabrike“ u okviru Modula memorije

Izvedba predstave „Moje Fabrike“ u okviru Modula memorije

PODIJELI

Na dvadeset i drugom izdanju kulturološkog programa Internacionalnog teatarskog festivala MESS „Modul memorije“, nastavlja se tradicija promovisanja kulture sjećanja.

oglasi

Na ovogodišnjem izdanju „Modul memorije“, koja će se održati od 6. aprila do 9. maja u Sarajevu, Zenici i Konjicu, bit će upriličeno igranje predstava, projekcije filmova, izložbe fotografija i promocije knjiga.

U okviru teatarskog programa Modula memorije, predstava nastala po tekstu Selvedina Avdića “Moja Fabrika“, u režiji Selme Spahić, bit će odigrana na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici u utorak, 25. aprila u 19. 30 sati.

Predstava govori o specifičnom odnosu grada i njegove Fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica. Gradska sredina je rasla i razvijala se upravo zahvaljujući razvoju zeničke Željezare. Predstava „Moja Fabrika” predstavlja kompleksan i po mnogo čemu univerzalan umjetnički projekt. Iako se radi o, na prvi pogled lokalnoj temi, ipak je nebrojeno mnogo gradova koji imaju ili su imali sličnu sudbinu.

U predstavi nastupa brojan ansambl od petnaest glumaca s kojima je radio veliki produkcijski tim predvođen rediteljicom Selmom Spahić.