Naslovnica Vijesti Kultura Kultna predstava ”Glumac… je glumac… je glumac” Zijaha Sokolovića na sceni Pozorišta...

Kultna predstava ”Glumac… je glumac… je glumac” Zijaha Sokolovića na sceni Pozorišta mladih

PODIJELI
oglasi

U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, danas na sceni Pozorišta mladih u Tuzli izvodi se kultna predstava Zijaha Sokolovića „Glumac… je glumac… je glumac“ sa početkom u 19:30 sati.

Predstava „Glumac… je glumac… je glumac“ je monodrama u izvedbi Zijaha A. Sokolovića; jedinstvenog jugoslovenskog i bosansko-hercegovačkog autora, glumca, redatelja i sveučilišnog profesora.

Monodrama je kultna predstava izvedena više od 1600 puta, o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova. Premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a od tada ju je, osim Zijaha A. Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta. Tema kojom se bavi predstava jeste pokušaj razumijevanja glumca i granica pozorišne umjetnosti, kao i njihov međusobni odnos.

Karte za predstavu možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Program manifestacije ovog vikenda se sastoji još iz koncerta Ene Ovčine uz učenike Osnovne muzičke škole u Tuzli u subotu (23. 3.) sa početkom u 19:30h na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) i premijerne projekcije filma „Od gnijezda do zvijezda“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle, a u režiji Adnana Džekića; u nedjelju (24.3.) sa početkom u 19:30h na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).