REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Službenici JGP Zvornik 3.6.2018. lišili su slobode O.H. (1986.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „posebni slučajevi krivotvorenja isprave“.

Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Policijske uprave Kalesija.

Istoga dana, na izlasku iz BiH na MGP Gradiška lišen je slobode I.J. (1971.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog pripremanja krivičnog djela. Službenici JGP Gradiška državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom izlaska iz BiH na MGP Zupci službenici JGP Trebinje lišili su slobode J.F. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin 3.6.2018. predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici JGP Orašje 2.6.2018. predali su bh. državljanku A.B. (1984.) službenicima PU Orašje nakon što je ustanovljeno da je pomenuta policijska uprava potražuje zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na MGP Šamac.

Dan ranije, 1.6.2018. pri ulasku u BiH na MGP Orašje lišen je slobode D.M. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Orašje državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o