Naslovnica Vijesti Ministar Isak razgovarao sa Kasumovićem

Ministar Isak razgovarao sa Kasumovićem

PODIJELI

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, razgovarao je danas u sjedištu Vlade sa Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice.

oglasi

Tom prilikom, Kasumović je čestitao Isaku na imenovanju i poželio mu uspješno obavljanje dužnosti ministra, te ga upoznao o stanju u oblasti prostornog uređenja i komunalne infrastrukture u Zenici, kao i aktuelnim projektima Gradske uprave koji su u vezi sa komunalnom infrastrukturom.

Glavne teme razgovora bile su Prostorni plan Grada Zenice, nastavak izgradnje vangradske dionice Glavne gradske magistrale (GGM) i rekonstrukcija lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti.

Tom prilikom, ministar Isak iskazao je punu spremnost Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK za poboljšanje i unaprjeđenje saradnje sa Gradom.

Gradonačelnik Kasumović potvrdio je da su ispunjeni uslovi za nastavak realizacije projekta izgradnje vangradske dionice GGM-a, te rekonstrukciju ceste Babino-Arnauti.