blank

Najveća plata od 181.942 KM isplaćena u Sarajevu

Pročitajte

Novom pjesmom ‘Zagreb’, ITD band završio glazbenu trilogiju! (VIDEO)

Ne diraj ono što nisi gradio, ne čupaj ono što nisi sadio, a sve što stvoriš zvat...

U skoro svim bh. ligama proglašeni prvaci, u odbojci “status quo”

U skoro svim bh. ligama proglašeni su prvaci države, osim u odbojci i stonom tenisu. 

Nošenje maski nije više obaveza na otvorenom u RS

Obaveza korištenja zaštitne maske na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj od danas prestaje da važi - odlučio...

Najveća plata od 181.942 KM isplaćena u Sarajevu.

Najveća isplaćena plata u Federaciji BiH ove godine isplaćena je u Sarajevu u oblasti bankarstva za mart, a ona je iznosila čak 181.842 KM u neto iznosu, dok je u Republici Srpskoj najveća ostvarena zarada iznosila 33.524 KM, a zarađena je u Banjaluci u oblasti finansijskog poslovanja, podaci su poreskih uprava.

Pored ove najveće isplaćene plate, u Federaciji BiH je od početka godine isplaćeno još plata čiji se iznosi mjere u desetinama hiljada KM.

U Poreskoj upravi FBiH ističu za “Nezavisne” da je druga po visini plata od 98.357 KM isplaćena u djelatnosti trgovine za april.

– Za februar je isplaćena i plata od 89.669 KM u djelatnosti bankarstva. Četvrta po visini isplaćena plata je u djelatnosti trgovine za februar u iznosu 85.493 KM, dok je peta iznosila 83.331 KM u industrijskoj djelatnosti za februar – istakli su u Poreskoj upravi FBiH.

Naglašavaju da su na isplaćen iznos plata obračunati i uplaćeni porezi i doprinosi.

– S obzirom na to da su navedeni iznosi plata isplaćeni samo u jednom mjesecu, može se pretpostaviti da navedeni iznosi, pored mjesečne redovne plate, sadrže i prihode od određenih bonusa ili koristi koje je ostvarilo to lice u tom mjesecu – dodaju u Poreskoj upravi FBiH.

U Republici Srpskoj, prema podacima Poreske uprave RS, najviša isplaćena zarada u prva tri mjeseca ove godine je skoro pa šest puta manja nego u FBiH.

Svih top pet zarada u RS ostvareno je u Banjaluci.

– Isplata najvećeg ličnog primanja ove godine ostvarena je u iznosu od 33.524 KM, a ona je zarađena u oblasti finansijskog poslovanja u januaru. Druga zarada po visini ostvarena je u februaru u oblasti stručne, naučne i tehničke djelatnosti, koja je iznosila 30.830 KM, dok je treća po visini zarada od 23.608 KM ostvarena u februaru, u oblasti trgovine na veliko i malo, popravke motornih vozila i motocikala – podaci su Poreske uprave RS.

Dodaju da je četvrta po visini isplaćena zarada u RS u oblasti finansijskog poslovanja u januaru od 22.095 KM, dok je peta zarada po visini u RS isplaćena u martu u vezi s aktivnosti sa nekretninama, iznajmljivanjem i poslovnim aktivnostima, a ona je iznosila 19.923 KM.

Ukoliko uzmemo u obzir da su prosječne plate u FBiH i RS oko 950 KM, radniku koji ima prosječnu platu u BiH potrebno je oko 190 plata da zaradi najveću isplaćenu platu od 181.842 KM, za šta mu je potrebno skoro 16 godina rada.

Izvor: nezavisne

blank
Više s weba

Najnovije

Novom pjesmom ‘Zagreb’, ITD band završio glazbenu trilogiju! (VIDEO)

Ne diraj ono što nisi gradio, ne čupaj ono što nisi sadio, a sve što stvoriš zvat...

U skoro svim bh. ligama proglašeni prvaci, u odbojci “status quo”

U skoro svim bh. ligama proglašeni su prvaci države, osim u odbojci i stonom tenisu.  I dok je danas...

Nošenje maski nije više obaveza na otvorenom u RS

Obaveza korištenja zaštitne maske na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj od danas prestaje da važi - odlučio je entitetski Štab za vanredne...

Rock poslastica: Poslušajte kako zvuči duet „Srčanog udara“ i Zlatana Ćehića Ćehe (VIDEO)

Grupa „Srčani udar“ objavila je novi singl „Divlja Merry“, nastao u saradnji sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom „Divljih jagoda“ i basistom i vokalom...

U julu šesto izdanje Jahorina Ultra Traila

Šesto izdanje međunarodnog takmičenja "Jahorina Ultra Trail" koje će ove godine prvi put biti realizovan u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina, bit će...

Možda vas zanima i ovo

blank