REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U Zenici je danas pred brojnim zvanicama svečano otvorena renovirana zgrada Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i Kantonalne administrativne službe Zenica-Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Na ovom svečanom otvorenju prisustvovao je veliki broj zvanica, a prisutnim gostima između ostalih obratio se i premijer ZDK Miralem Galijašević: “Čestitam menadžmentu koji se odlučio na ovaj korak, imali su našu podršku. Čestitamo izvođaču radova i želim uposlenicima dobar i sretan rad u novim prostorijama”, istakao je Galijašević.

Zgrada Zavoda sagrađena je 1951. godine i u svom postojanju došlo se do jako teškog stanja, a njegova adaptacija i rekonstrukcija trajala je tri godine,

“Prije tri ili četiri godine smo odlučili odraditi ovaj posao i nadamo se da će ovaj objekat poslužiti efikasnijem obavljanju zadataka. Imali smo izuzetno dobru saradnju između ove dvije institucije koje će sada raditi i obavljati svoje zadatke unutar ovog objekta. Projekat smo finansirali mi sa 45%, kao i Kantonalni zavod zdravstvenog osiguranja sa 55% zavisno od površine koja se koristi” istakao je Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Projekt rekonstrukcije i obnove zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona sa PDV-om koštao je 2 miliona i 750 hiljada KM.

“Preseljenje u novu-staru zgradu Zavoda zdravstvenog osiguranja, ima značaj da će svi zaposlenici imati sve uslove rada i još značajnije da će sve invalidne osobe i usporena lica, kao i ostali korisnici, u renoviranoj zgradi imati prilagođen prostor, počevši od prilaza, ulaza, lifta i prilagođene šalter sale. Nadamo se da će ova lica biti zadovoljna, kako sa uslugama tako i odnosom uposlenika”, dodala je Mirzeta Subašić, direktorica Kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalna administrativna služba Zenica-Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje nalazi se na adresi Aska Borića br. 28. u Zenici.