REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio i predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić koji je kazao da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Također, dodao je i da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na kojim će se razmatrati druga šansa za RMU Zenica.

“Shodno čitavoj situaciji ja ću se danas ponovo sastati s ministrom energetike, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem poslije 13 sati, a direktor EP BiH Bajazit Jašarević pozvao je na sastanak i direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića gdje će se ponovo razgovarati o stanju u zeničkom rudniku”, kazao je Husić, piše Klix.

Podsjetimo, nakon jučer održanog sastanka u Sarajevu dogovoreno je rješenje problema u Brezi s kreditnim zaduženjem, dok je RMU Zenica s jamama Stranjani i Stara jama ostao pod upitnikom kada je riječ o budućnosti i opstanku.

Do sada je u jamama pozlilo sedam komorata koji su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o