Naslovnica Vijesti Crna hronika Pokušali ući u BiH s krivotvorenim pasošima Koreje

Pokušali ući u BiH s krivotvorenim pasošima Koreje

PODIJELI

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 7.11.2018. godine kontrolom pasoša petero stranih državljana otkrili su krivotvorene putne isprave Koreje kojima su pokušali ući u Bosnu i Hercegovinu.

oglasi

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula i nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet. U razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Tibeta.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. S obzirom na to da su zatražili međunarodnu zaštitu – azil predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Bh. državljanin lišen slobode zbog otmice

Službenici JGP Zvornik 7.11.2018. lišili su slobode D.C. (1994.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Okružni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „otmica“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.