FOTO: USA Today

Broj mrtvih u napadima na crkve i na luksuzne hotele na Šri Lanki porastao je na 290 i broj ranjenih na petstotinjak, a vlasti su objavile da ukidaju policijski sat uveden na čitavom otoku, javljaju agencije.

Broj mrtvih koji se tokom noći zaustavio na 207, porastao je u ponedjeljak na 290, a broj ranjenih na petstotinjak, javlja Reuters.

Izvor u vladi je rekao da je predsjednik Maithripala Sirisena koji je bio u inozemstvu u vrijeme napada, sazvao sjednicu nacionalnog sigurnosnog vijeća u ponedjeljak ujutro.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali je policija izvijestila da je uhapsila trinaest osoba koje pripadaju istoj radikalnoj skupini, javlja AFP.

Direktor nacionalne policije Pujuth Jayasundara je prije desetak dana objavio upozorenje nakon informacije „strane obavještajne agencije“ da pokret NTJ (National Thowheeth Jama'ath) planira izvesti „bombaške napade na velike crkve“ i na indijsku ambasadu u Colombu.

Među poginulima je najmanje 35 stranaca, državljana Kine, Holandije, Portugala, Sjedinjenih Država i Velike Britanije. Indija je potvrdila smrt troje svojih državljana.

Radiosarajevo.ba

Komentari

avatar
  Pridruži se  
Obavijest o