REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, Dr.sci Sabahudin Hadžialić, profesor sa Fakulteta za medije i komunikacije, Internacionalnog univerziteta Travnik boravi u Vilniusu, u Litvaniji gdje će u srijedu, 1.3.2017.g. održati seriju predavanja studentima Kazimieras Simonavičius univerziteta na temu „Interkulturalno komuniciranje“.

Istovremeno, kao Koordinator za međunarodne odnose IUT-a, naš predavač je u ponedjeljak, 27.2.2017.g. imao sastanak sa kolegicom Vaivom Poškaite- Tomašević, Međunarodnim koordinatorom KSU-a u Vilniusu tokom kojeg je naglašena pretpostavka daljnjeg razvoja međunarodne saradnje između naša dva univerziteta.

Saradnja će dalje biti usmjerena ne samo na programe mobilnosti studenata i akademskog i ne-akademskog osoblja, već i na konkretnu povezanost fakulteta naših univerziteta sa ciljem zajedničkog rada na unaprjeđenju kurikuluma i realizacije zajedničkih nastavno-naučnih programa i naučno istraživačkih projekata.

Internacionalni univerzitet Travnik podržava mobilnost studenta, akademskog i ne-akademskog osoblja IUT-a sa ciljem implementacije slogana „Za život prepun mogućnosti“ razumijevajući ozbiljnost neposredne prepoznatljivosti kvaliteta naših profesora, saradnika i osoblja, ali i studenata ne samo na prostorima Bosne i Hercegovine, već i Evrope i cijeloga svijeta.

unnamed