REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava, klizišta i odrona na području općine Travnik.

Nakon trećeg obilaska terena članovi Općinskog štaba  civilne zaštite Travnik sinoć su na sastanku analizirali nove prikupljene informacije o stanju sa terena, poplavom i klizištima pogođenih dijelova na teritoriji općine Travnik, do kojih je došlo uslijed naglog topljenja snijega i pojačanih oborina, te proglasili stanje prirodne nesreće na području cijele općine Travnik.

Kako je sinoć rečeno, u gornjem toku rijeke Lašve, počevši od Karaule, Turbeta i u samom gradu, vodostaj rijeke Lašve se znatno smanjuje, te je stabilan i nije došlo do konkretnih izlijevanja.

Najteža situacija bila je istočno od Doca na Lašvi, u Novoj Biloj, točnije u mjestu Gladnik. Načelnica Općinskog štaba civilne zaštite Travnik, Nura Adilović je istaknula da je prema preliminarnim podacima oko tridesetak stambenih i propratnih objekata pod vodom, te da su te obitelji iseljene.

Ono što je okarakteriziralo jučerašnji dan jeste i pojava nekoliko klizišta na cijeloj teritoriji općine Travnik, od Karaule, Gornjih Krčevina, Turića, Bijelog Bučja do doline rijeke Bile i Kljaka, gdje je također došlo i do prekida putnih komunikacija na određenim dionicama.

CZ Travnik: Stanje prirodne nesreće

Publiée par Kanal 6 HD sur Lundi 4 février 2019

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o