Naslovnica Vijesti Svijet Pronađena olupina ne pripada nestalom avionu “Idžiptera”

Pronađena olupina ne pripada nestalom avionu “Idžiptera”

PODIJELI

Potraga za avionom “Idžiptera” na letu 804, koji je nestao iznad Mediterana, nastavlja se nakon izvještaja da olupina koja je pronađena ne pripada letjelici te kompanije, prenosi CNN.

oglasi

Kada su istražitelji prišli olupini pronađenoj u Sredozemnom moru, ustanovili su da ne pripada avionu “Idžiptera” koji je nestao, naveo je potpredsednik te kompanije Ahmed Adel u izjavi za CNN.

Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira.

Adel je prethodno rekao da je olupina aviona pronađena. On je sada naveo kako je u pitanju greška, dodavši da “ono što su identifikovali nije dio njihovog aviona”, pa se potraga i spasilačka operacija nastavljaju.

Adel je rekao da “Idžipter” ne učestvuje u potrazi i da informacije dobija od grčkih vlasti i egipatske vojske, ali nije naveo detalje o tome zašto je prethodno rečeno da olupina pronađena u vodi pripada letjelici te kompanije i kako su podaci prikupljeni.

Kompanija je u četvrtak navečer objavila na društvenoj mreži Tviter da su ostaci aviona nađeni u Egejskom moru, u blizini grčkog ostrva Karpatos, jugozapadno od Rodosa.

Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta prije pada u more.

Egipat je saopštio da je vjerovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.