REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U okviru akcije kodnog naziva „Solinjanka“ izvršeni su pretresi objekata i vozila povezanih sa tri osumnjičene osobe na području Mostara i Gruda, a koje su osumnjičene za organizirano krijumčarenje opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, su na području Mostara i Gruda izvršili lišenje slobode osumnjičenih i pretrese objekata i vozila, koja koriste osumnjičeni.

Na mjestu događaja su tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju aktivnosti na terenu.

U združenoj policijskoj akciji sudjeluju SIPA kao nositelj aktivnosti a potporu pružaju Granična policija BiH, MUP HNK i MUP ZHK.

Akcija je realizirana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljom distribucijom opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno snabdijevanje opojnom drogom heroin, ilegalnog narko- tržišta na području Mostara.

U okviru istrage, ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim agencijama na području R Hrvatske, s obzirom da je opojna droga herion krijumčarena i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala iz članka 250. i neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. Kaznenog zakona BiH.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa sa ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim kaznenim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o