Naslovnica Vijesti BiH SIPA bogatija za 25 mlađih inspektora koji su prošli rigoroznu selekciju

SIPA bogatija za 25 mlađih inspektora koji su prošli rigoroznu selekciju

PODIJELI
Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 25 polaznika i polaznica pohađalo je i uspješno završilo četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru. Među mlađim inspektorima je i sedam žena, čime je povećan broj policijskih službenica u SIPA-i u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti ravnopravnosti spolova u BiH, a SIPA ostaje vodeća policijska agencija po zastupljenosti policijskih službenica.

oglasi

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić poručio je kadetima da trebaju biti ponosni što su od danas dio SIPA-e, koja je zahvaljujući svom radu i postignutim rezultatima izrasla u vodeću policijsku agenciju sa respektabilnim ugledom. On je naglasio da građani imaju povjerenja u SIPA-u, da je pred kadetima veliki izazov, kao i da se od njih mnogo očekuje.

“Budite dosljedni u primjeni zakona, hrabri u suprotstavljanju kriminalu i izvršavanju policijskih poslova. U vašem budućem radu ne može i ne smije biti nedodirljivih”, istakao je Mektić.

Direktor SIPA-e Perica Stanić u svom obraćanju kadetima rekao da SIPA danas sa ponosom promovira već šestu generaciju kadeta, da od njih očekuje da budu posvećeni policijskom poslu i da isti obavljaju profesionalno, pošteno i časno. On je podsjetio da SIPA ima široka ovlaštenja i da su u njenoj nadležnosti najsloženija krivična djela, te od kadeta očekuje da daju svoj maksimum kako bi doprinijeli ukupnim rezultatima i uspjehu SIPA-e.

Ceremoniji su prisustvovali zamjenik direktora SIPA-e, rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica i direktori Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Agencije za policijsku podršku BiH, zatim šef Kabineta i zamjenik direktora Granične policije BiH.

Danas je, također, upriličeno uručivanje priznanja ministra sigurnosti BiH službenicima SIPA-e za posebno zalaganje i postignute uspjehe u radu u proteklom periodu. Ministar Mektić uručio je priznanje zlatna policijska značka za šest policijskih službenika SIPA-e.

klix.ba