Naslovnica Vijesti BiH SIPA uhapsila osam osoba na području Viteza, Zenice i Sarajeva

SIPA uhapsila osam osoba na području Viteza, Zenice i Sarajeva

PODIJELI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva uhapsili osam osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo ”ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“ i “ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

oglasi

U okviru ove akcije koja se provodi po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, uz privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Uhapšene osobe sumnjiče se da su navedena krivična djela počinili tokom ratnih dešavanja na teritoriji opštine Vitez dana 22. decembra 1993. godine. Nakon kriminalističke obrade navedene osob eće biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Zahvaljujemo se Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, ministarstvima unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo na pruženoj pomoći u realizaciji ove akcije”, saopćili su iz SIPA-e.

Klix.ba