Naslovnica Vijesti BiH Sjećanje na žrtve genocida: „Budi trag u sjećanju – 11.juli ‘95“

Sjećanje na žrtve genocida: „Budi trag u sjećanju – 11.juli ‘95“

PODIJELI

Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica u saradnji sa prijateljima iz Gradskog hora „Kasiopeja“, Muzičarima grada Zenice, BKZ „Preporodom“ i glumicom Sabinom Kulenović u utorak 10. jula 2018. godine organizovala je manifestaciju pod nazivom „Budi trag u sjećanju – 11.juli ‘95“.

oglasi

Nakon što je izvedena drama „Srebrenica“ te Srebrenički oratorij prisutnima se obratio glavni imam Jakub-ef.Salkica, koji je uz poruke važnosti kulture sjećanja, proučio dovu i predao hatme koju su imami i članovi Mreže mladih poručili za šehide srebreničkog genocida.

Sjećanje je divno i pamćenje pohvalno a zlopamćenje je grijeh koji u smrt vodi zato emanet prema stradalima u genocidu jeste da ovaj prostor zasijemo ljepotom i dobrotom.

Veliki broj mladih ali i drugih sugrađana koji su ispunili zeničku medresu do posljednjega mjesta, pokazao je da kroz umjetnost i kulturu najbolje čuvamo sjećanje i poruku da je zlo nemoćno na duge staze a pogotovo za vječnost.

Mreža mladih MIZ Zenica nastavlja sa svojim aktivnostima kroz koje jača džematsko zajedništvo mladih koji svoju Islamsku zajednicu doživljavaju i vide onakvu kakva ona jeste ili treba da bude, Nuhova lađa spasa, za sve!