Udruženje mladih Tuzle ove godine obilježavaju 15 godina postojanja i rada. Tim povodom i ove godine organizuju 15. dana mladih Tuzle, koji se realizuje u periodu od 1. do 31. marta ove godine.

”Svaki petak u mjesecu namijenjen je za pozorišne predstave. Realizovat će se dvije premijere u vlastitoj produkciji “Nedokazni stvor” i “Plesom kroz vjekove” te izvođenje predstava “PAT” i “Iskorak”. Posebnu čast nam čini gostovanje glumca Zijaha Sokolovića sa predstavom “Glumac ..je glumac..je glumac”, navode iz Udruženja Mladih Tuzle.

Vikendi u martu će biti posebno zanimljivi. ”Svaka subota u mjesecu su koncerti u vlastitoj produkciji, ali i od strane naših gostiju. Počinjemo sa koncertom songova iz pozorišnih predstava od 2004 – 2019. godine. Nastavljamo sa koncertom sevdaha Damira Imamovića, potom koncertom solo pjevanja dr.umj. Agote Vitkai Kučera, a završavamo sa koncertom Ene Ovčine i gostiju iz Osnovne i srednje muzičke škole Tuzla”, ističu iz ovog udruženja.

Nedjeljom su rezervisani dječiji programi i filmovi. Biće prikazania dva dječija filma, te filmovi u vlastitoj produkciji “Virtuelni zatvor” i “Ruža” a premijerno će biti prikazan i film “Od zvijezda do gnijezda” snimljen uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice. Dodatno će biti prikazan film ARMIN uz druženje sa glumcem Arminom Omerovićem.

”Na kraju programa biće dodijeljeni certifikati svim polaznima studija iz 2018. a uporedo se realizuje jednomjesečna kampanja upisa novih polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle. Velika proslava 15-tog rođendana zakazana je za 31.3.2019. u Motelu RUDAR uz proglašenje Najaktivnije članice/člana u 2018. godini”, istakli su iz Udrženja Mladih Tuzle.