Naslovnica Vijesti BiH U Travniku razgovarali predstavnici Europskog pokreta u BiH i OESS-a

U Travniku razgovarali predstavnici Europskog pokreta u BiH i OESS-a

PODIJELI

Šef terenskog ureda OESS-a u Travniku Cristiano Barale i predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo razgovarali su u utorak u Travniku o aktivnostima u pružanju podrške romskoj populaciji i realizaciji predstojeće konferencije, u povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma u Zavidovićima.

oglasi

Praštalo je sugovornika informirao o radu i aktivnostima Europskog kulturnog centra i Europskog pokreta u BiH, koji će početkom travnja u partnerstvu s Udrugom “Srce istine” iz Zavidovića biti organizatori konferencije.

Pohvalio je angažman OESS-a u nastanku i jačanju društvenih odnosa unutar BiH, nakon ratnih događanja s kraja prošlog stoljeća, posebno ističući probleme romske populacije, koja je smatra, najvećim dijelom na marginama društvenih događanja.

S druge strane, Barale je Praštala informirao o aktivnostima terenskog ureda OESS-a u Travniku te zahvalio na informacijama o pripremi konferencije, ali i drugim aktivnostima, poput obilježavanja Dana Europe i pokretanju Foruma za poslovno lobiranje pri Europskom pokretu, koji će okupljati uspješne lokalne zajednice i gospodarske subjekte.