U Zenici je u 62. godini života iznenada preminuo istaknuti televizijski i filmski snimatelj Mirza Glavaš, penzionisani član kolektiva Televizije Zenica.

Nakon višegodišnjeg rada u oblasti fotografije, dokumentarnih filmova i video produkcije Mirza Glavaš je od početka rada RTV Zenica bio zaposlen u ovom kolektivu.

Tokom ratnih dešavanja bio je angažovan u Općinskom štabu odbrane, Patriotskoj ligi Zenice i Press centru Trećeg korpusa Armije RBiH, a nakon rata radio je kao televizijski snimatelj.

Prošle godine otišao je u zasluženu penziju, ali je i dalje sudjelovao u projektima Televizije Zenica gdje je prenosio iskustva mlađim kolegama. Tokom bogate medijske i filmske karijere surađivao je s brojnim televizijskim redakcijama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Iznenadna smrt Mirze Glavaša potresla je porodicu, njegove radne kolege, brojne prijatelje i sugrađane Zenice, koji su cijenili, poštovali i voljeli njegov rad.

Komemoracija će se održati sutra (petak, 26. 10. 2018. godine) u Velikoj sali Gradske uprave u 11 sati, a dženaza će se klanjati poslije ikindije namaza ispred Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.