REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Načelnik Žepča Mato Zovko proglasio je danas Dan žalosti na području cijele općine povodom tragičnog udesa u kojem su jučer smrtno stradali Marin Kopić (21) i Josip Antolović (21), obojica iz Žepča.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina Žepče.

Na Dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Također, elektronski mediji s područja općine obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Podsjećamo, Kopić i Antolović teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se jučer desila na magistralnom putu M-17, u naseljenom mjestu Poljice kod Maglaja. U višestrukom sudaru vozila učestvovali su teretno motorno vozilo Fiat s nastradalim osobama, autobus marke Man, kojim je upravljao S.I. iz Maglaja te Renault, kojim je upravljao I.T. iz Maglaja.

Nakon udesa povrijeđeni su prevezeni na Odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice u Zenici radi ukazivanja ljekarske pomoći, ali su preminuli od posljedica teških tjelesnih i životno ugrožavajućih povreda.

avaz.ba