Naslovnica Vijesti Svijet Ulovljena misteriozna životinja: Šta se dogodilo ovom stvorenju?

Ulovljena misteriozna životinja: Šta se dogodilo ovom stvorenju?

PODIJELI

Iako izgleda poput himere iz drevnih mitova, ova bizarna životinja američki je planinski lav (Puma concolor) kojeg je anonimni lovac ubio u južnom Idahu. Službenik za očuvanje prirode koji je vršio inspekciju lovine poslao je Uredu za ribarenje i lov fotografiju koja je potpuno zbunila prisutno osoblje.

oglasi

Na fotografiji se vidi izraslina u obliku roga od zubi koja raste na čelu planinskog lava. Ured za ribarenje i lov poslao je fotografiju veterinarima i lokalnim stručnjacima za divljač kako bi probali shvatiti što je to točno.
Iako nisu došli do čvrstog konsenzusa, imaju nekoliko teorija.
Prvo, moglo bi se raditi o teratomi. To je rijedak oblik tumora koji na površinu tijela izbacuje groteskne izrasline koje mogu sadržavati dlaku, kosti, zube, pa čak i dijelove udova ili organa. Izuzetno su rijetki među ljudima, ali bilo je par izoliranih slučajeva među psima, konjima i drugim sisavcima.

Drugo, moglo bi se raditi o ostatku spojenog blizanaca, koji je možda umro još u utrobi te ga je apsorbirao drugi blizanac, ali ne u potpunosti.

I treće, možda se radilo o ozlijedi čeljusti koja nije dobro zarasla. Zach Lockyer, lokalni biolog i stručnjak za divljač, izjavio kako je ovo zadnje najmanje vjerojatno jer se na slici ne vide nikakvi tragovi ozlijede oko čeljusti.

“Radi se o bizarnoj situaciji i bizarnoj fotografiji”, dodao je Lockyer. “Možda nikada nećemo saznati zašto su ti zubi tamo.”

Planinski je lav još uvijek u posjedu lovca, koji ga namjerava preparirati. Ali Ured za ribolov i lov nada se da će moći izvršiti atopsiju i roendgenski pregled životinje kako bi možda uspjeli doći do konkretnijeg zaključka.

net.hr