Naslovnica Vijesti BiH Uposlenici Kazneno-popravnog zavoda Zenica darovali krv (FOTO)

Uposlenici Kazneno-popravnog zavoda Zenica darovali krv (FOTO)

PODIJELI

Crveni križ grada Zenice u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica i Kazneno-popravnim zavodom Zenica organizovao je danas tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za uposlenike ovog Zavoda.

Akcija je organizovana u prostorijama Kazneno-popravnog zavoda u Zenici sa početkom od 8, a trajala je sve do 13 sati.
“Crveni križ grada Zenice redovno svake godine u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica i Kazneno-popravnim zavodom Zenica, organizuje dobrovoljnu akciju darivanja krvi za uposlenike. Svake godine se odazove veliki broj uposlenika koji mogu darovati krv, čime smo zadovoljni i veliki je korak za nas kao i za građanstvo Zenica tako i Kantonalnu bolnicu Zenica. Na spisku se nalazi 39 uposlenika Kazneno-popravnog zavoda Zenica”, istakla nam je Amila Kovač, sekretar Crvenog križa Grada Zenice.
Kako je istaknuto, u mjesecu decembru, kao i svake godine, organizovat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi za pripadnike garnizona.
“U decembru kao i u svake godine, bit će akcija dobrovoljnog darivanja krvi sa pripadnicima garnizona, tj. vojske, a organizovat će se oko 10. decembra kao i svake godine”, kazala je Kovač.