REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Nakon sedam godina grad Zenica odlučio je organizovati doček Nove godine na otvorenom, gdje su ove noći prisutne Zeničane zabavljali zenički bendovi Aritmija i Trio bend, a specijalni gost dočeka na Trgu Alije Izetbegovića bila je bosanskohercegovačka grupa Divlje Jagode.

Zeničani su pozdravili ovaj projekat, te prokomentarisali da je krajnje vrijeme bilo da se i u Zenici vrati doček Nove godine na otvorenom, kako je praksa bila godinama unazad, jer Zenica to zaslužuje.

Muzička grupa “Divlje Jagode” od 22 sata zabavljali su sve prisutne Zeničanke i Zeničane, a nakon spektakularnog vatrometa te ulaska u 2017. godinu prisutnima se obratio i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović:”Dragi građani Zenice. Hvala vam što ste odlučili zajedno sa svima nama dočekati Novu godinu. Ispred Gradske uprave, građana Zenice i u moje lično ime želim vam mnogo zdravlja, uspjeha, sreće, zadovoljstva i ljubavi, te se nadam da ćemo svi zajedno uspjeti Zenicu podići na noge. Uživajte u večerašnjoj noći, ostanite do kraja, jer ova noć je za vas”, istakao je gradonačenik Zenice Fuad Kasumović pred nekoliko hiljada Zeničanki i Zeničana.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Podsjećamo, centralni doček na Trgu Alije Izetbegovića počeo je danas u podne, predstavom i druženjem djece i članova zeničkih udruženja. Dječake i djevojčice razveselio je kostimirani glumac i muzičar Zuzu, kao i članovi DOL Scene Bosanskog narodnog pozorišta. Doček je obilježen i nastupima Dječijeg hora Osnovne muzičke škole, Kulturno-umjetničkog društva ‘Željezara’ i Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak’, Plesne grupe ‘Star’, DJ Ruvexa.

Donosimo vam fotografije sa dočeka Nove 2017. godine ispred Robne kuće “Bosna” u Zenici, kao i video prilog sa zeničkih ulica i ugostiteljskih objekata u najluđoj noći u godini.

Kompletna ekipa TNT Grupacije svojim čitateljima, slušateljima i gledateljima, kao si svim stanovnicima Bosne i Hercegovine i svijeta, želi zdravu, sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu.