FOTO: TNT.ba

Nakon iznenadne smrti Zeničanina Mirze Glavaša, penzionisanog kamermana Radio-televizije Zenica, danas su se rodbina, prijatelji i kolege, oprostili od kako su rekli dragog kolege i nekog ko je sve probleme rješavao uz osmijeh.

„Za njega nebo ima poseban plan, a svoju misiju prema nama Mirza je ispunio”, rekla je u emotivnom obraćanju novinarka RTV Zenica Sanja Stević, koja je s Mirzom radili više od dvadeset godina na terenskim prilozima i pričama.

Pored Sanje, na komemorativnom skupu koji se održao u Velikoj sali Gradske uprave u Zenici, prisutnim su se obratili i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Velida Kulenović, predsjednica Udruženja BH novinari iz Zenice, Adnadin Jašarević, dugogodišnji Mirzin saradnik, predstavnik dopisništva javnog Radio-televizijskog servisa Mirsad Mujkić, a svoju pisanu poruku o Mirzi poslao je i Spajiha Kozlić, također Mirzin dugogodišnji prijatelj i kolega.

Karijera Mirze Glavaša započela je u press centru Trećeg korupsa Armije Republike BiH, a njegove su fotografije objavljivane u “Štit”-u, “Patriotskom listu”, “Našoj riječi”, “Oslobođenju”, sarajevskim “Večernjim novinama”, i nerijetko u svjetskim časopisima putem novinskih agencija koje su boravile na području zone odgovornosti 3. korpusa.

Nakon ikindije namaza danas je u haremu Čaršijske džamije u Zenici klanjana dženaza namaz, a potom i ukop na mezarju Visokovci.

Mirza Glavaš na Televiziji Zenica je radio kao snimatelj i realizator programa, a u zasluženu penziju je otišao prošle godine.

Komentari

Komentari