U Centaru za edukaciju mladih Travničanima je predstavljen prvi dječji bosanskohercegovački originalan brand „Senses“.

Svoj najdraži san u stvarnost pretvorila Travničanka, Mirela Džinić, čije se dizajnerske kolekcije nose širom BiH regiona i svijeta.

Domaći brand „Senses“, koncipiran na temelju različitih direktnih istraživanja potreba ciljne grupe djece u dobi od 3 do 13 godina. Akcenat jeste na pažljivo dizajniranim proizvodima prvenstveno za djecu, kvalitetnom materijalu i izradi, te inovativnim rješenjima koji će diferencirati ovaj proizvod od aktualne ponude na BiH tržištu.

Odličan program te mentorski sadržaji biznis inkubatora, uveliko su pomogli da svoju ideju dodatno usavrši, a financijska sredstva dodijeljena u okviru projekta je uložila u nabavku nekoliko mašina, početnu sirovinu, proizvodnju te marketinške aktivnosti.
Na uspješne i mlade ljude zajednica treba biti ponosna te im treba dati podršku kako bi svoje snove i ideje u stravnost pretvorili baš kao što je to uradila Mirela, kazao je načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Svu Mirelinu priču na kraju potkrepljuje zadovoljan osmijeh, ali i iskra u očima kada govori o svim narednim planovima.Poruka koju je poslala svima jeste da ne odustaju od svojih ideja i snova bez obzira kakve okolnosti ih okružuju.

Komentari

Komentari