REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Djevojčica iz Travnika Sajra Dedić je federalna i državna prvakinja u šahu u kategoriji do 8 godina za djevojčice.

Sajra u novembru planira sudjelovati na Svjetskom kadetskom prvenstvu u šahu, koje se održava u Španija.

Naša ekipa rad ove djevojčice prati od samog početka te smo bili svjedoci njenih izvanrednih rezultata, tako smo i ovog puta kada je pred malom Sajrom ali i pred samim gradom Travnikom veoma bitan korak, odlučili posjetiti šahovski klub da vidimo kako teku pripreme.

Kako nam je kazao trener ŠK Travnik, očekivanja su pozitivna te kakvi god da budu rezultati, bit će to divno iskustvo a i sam odlazak na SP je veliki uspjeh.

Malena Sajra je definitivno ponos ne samo svojih roditelja već i grada Travnika ali i cijele države.

Kao što reče trener, i mi smo uvjerili da kada je šah u pitanju ovu osmogodišnju djevojčicu sve zanima.

Organizacija odlaska, naše mlade sugrađanke, na Svjetsko šahovsko prvenstvo u Španiju je otežana zbog jako visokih troškova putovanja i smještaja.

U dosadašnjim aktivnostima roditelji i Šahovski klub Travnik, stupili su u kontakt za brojnom privrednim subjektima, kao i institucijama iz Vladinog sektora.

Do sada su značaj, odlaska Sajre Dedić, na Svjetsko prvenstvo kroz sponzorska i donatorska sredstva prepoznale mnoge institucije i preduzeća.

Prikupljena materijalna sredstva još uvijek nisu dovoljna za realizaciju odlaska Federalne i Državne prvakinje na ovo prestižno takmičenje, te se nadamo da će i drugi sponzori prepoznati kvalitete i značaj ovog takmičenja kako za Sajru, tako i za naš grad i Državu koju ona predstavlja.

Posjetimo, Sajri je za odlazak potrebno skoro 8 ipo hiljada KM.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o