Naslovnica Vijesti Centralna ZDK: U automobilu pronađena droga

ZDK: U automobilu pronađena droga

PODIJELI

U okviru pojačanih mjera i radnji koje su poduzimane s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta iz krivičnih djela, sredstava za izvršenja krivičnih djela, oružja, opojnih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta, zenička policija je u mjestu Lašva lišila slobode O.B., rođen 1994. godine, i F.I., rođen 1993. godine, oba iz Viteza, zbog posjedovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 335,10 grama, a kod suvozača F.I. je pronađena praškasta materija i dva paketića od alu-folije sa sadržajem biljne materije.

oglasi

Policija je u Školskoj ulici u Zenici izvršila pregled vozila “renault laguna”, registarskih oznaka A79-J-072, kojim je upravljao D.H., rođen 1989. godine, iz Zenice, i tom prilikom ispod sjedišta suvozača pronašla pištolj s okvirom i sedam komada municije.

S obzirom na to da osoba za navedeno oružje nije posjedovalo odobrenje, lišena je slobode i zadržana u službenim prostorijama, a oružje je oduzeto, saopćeno je Feni iz Odsjeka za odnose s javnošću policija MUP-a ZDK.

(FENA) H.D.