REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

 U sklopu raelizacije svog projekta „Djeci u pohode“, delegacija Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona darovala je danas, povodom Kurban-bajrama, 100 paketića sa slatkišima i voćem djeci koja se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

– Više od 20 godina, trećeg dana oba Bjarama, ispunjavamo svoju misiju. Posjećujemo svu bolesnu djecu na odjelima KBZ-a, zaželimo im brzo ozdravljenje i darujemo bajramske paketiće, koje smo pripremili u saradanji s donatorima. Uglavnom su to privatne firme i mi im se zbog toga najiskrenije zahvaljujemo – kaže predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK Ibrahim Hadžimuhović.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

On napominje kako, bez obzira na vjersku pripadnost, tokom ovih posjeta daruju svu bolesnu djecu koja se za dane Bajrama nalaze na odjelima KBZ-a.

-Mi smo zadovoljni ako možemo izmamiti makar jedan dječiji osmijeh na licu. Jer, ipak ovo je bolnica, zdravstvena ustanova koju djeca nerado konzumiraju. Pogotovo u ovim ljetnim danima i na ovako velikim vrućinama – ističe Hadžimuhović.

On dodaje kako imaju dobru, partnersku te već i prijateljsku saradnju s KBZ-om. Paketićima će, napominje on, danas obradovati i najmlađu djecu bez roditeljskog staranja, koja su smještena i Javnoj ustanovi Dom porodica u Zenici.

(FENA)

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o