FOTO: TNT.ba
REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Muslimani Bosne i Hercegovine, kao i svijeta, sutra, 21. augusta ili 10. zu-l-hidždžeta, 1438. hidžretske godine dočekuju hadži ili Kurban bajram.

Centralna svečanost na području Medžlisa Zenica, održat će se u Sultan-Ahmedovoj Čaršijskoj džamiji u Zenici. Bajram namaz će se klanjati u 6:35, a ezan za sabah u 5:20 minuta.

“Četiri su propisa vezana za ove dane, a to su tekbir i tešrik, poseban tekbir kojeg učimo nakon svakog farz-namaza počevši od Dana Arefata do 4. dana Kurban-bajrama, muslimani obavljaju hadž, kolje se kurban i klanja se bajram namaz. Bajram namaz će se klanjati u 6:35, a ezan za sabah u 5:20 minuta. Centralna svečanost će biti u Sultan-Ahmedovoj Čaršijskoj džamiji”, kazao nam je hfz. Amir Kaknjo.

Kako je najavljeno u 7:30 sati biti će klanje kurbana za vakife i šehide ispred Čaršijske džamije, a u 7:45 sati Bajramski prijem u prostorijama Medžlisa IZ-e Zenica.

U srijeda, 22. 08. 2018. godine u 8 sati počinje realizacija akcije prikupljanja kurbanskih kožica po džematima, do 13 sati.

TNT Grupacije svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želi Bajram šerif mubarek olsun.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o