FOTO: TNT.ba

Muslimani Bosne i Hercegovine, kao i svijeta, sutra, 21. augusta ili 10. zu-l-hidždžeta, 1438. hidžretske godine dočekuju hadži ili Kurban bajram.

Centralna svečanost na području Medžlisa Zenica, održat će se u Sultan-Ahmedovoj Čaršijskoj džamiji u Zenici. Bajram namaz će se klanjati u 6:35, a ezan za sabah u 5:20 minuta.

“Četiri su propisa vezana za ove dane, a to su tekbir i tešrik, poseban tekbir kojeg učimo nakon svakog farz-namaza počevši od Dana Arefata do 4. dana Kurban-bajrama, muslimani obavljaju hadž, kolje se kurban i klanja se bajram namaz. Bajram namaz će se klanjati u 6:35, a ezan za sabah u 5:20 minuta. Centralna svečanost će biti u Sultan-Ahmedovoj Čaršijskoj džamiji”, kazao nam je hfz. Amir Kaknjo.

Kako je najavljeno u 7:30 sati biti će klanje kurbana za vakife i šehide ispred Čaršijske džamije, a u 7:45 sati Bajramski prijem u prostorijama Medžlisa IZ-e Zenica.

U srijeda, 22. 08. 2018. godine u 8 sati počinje realizacija akcije prikupljanja kurbanskih kožica po džematima, do 13 sati.

TNT Grupacije svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želi Bajram šerif mubarek olsun.

Komentari

avatar
  Pridruži se  
Obavijest o