Gradska uprava Zenice obavijestila je javnost putem svoje web stranice da je za potrebe Javnog preduzeća “Parking servis” d.o.o. Zenica. nabavila specijalno vozilo, tzv. pauk.

Riječ je o vozilu marke Iveco Eurocargo, tipa ML120EL22P sa nadogradnjom Palfinger dizalice PK17500T i fiksne platforme F100 a kako je navedeno, ono je nabavljeno u cilju poštivanja Odluke o komunalnom redu i uvođenja reda na javnim površinama i parkiralištima u gradu Zenica.

“Svjesni smo problema stacionarnog saobraćaja u gradu Zenica, za kojeg tražimo rješenje, prije svega u izgradnji podzemnih garaža. Kupovinom ovog vozila želimo doprinijeti efikasnijem radu našeg javnog preduzeća i u krajnjoj liniji zadovoljstvu građana u oblasti komunalnog reda. Sugrađanima poručujem, da naš cilj nije kažnjavanje nesavjesnih vozača, nego prvenstveno, da se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila utiče na svijest vozača o potrebi poštivanja propisa“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Vrijednost nabavljenog vozila je 180.000,00 KM bez PDV-a.

Osim u redovne svrhe, “pauk” će biti korišten i za potrebe Službe zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u toku djelovanja prirodne ili druge nesreće.

biznis.info

Komentari

avatar
  Pridruži se  
Obavijest o