REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Gradska uprava Zenice obavijestila je javnost putem svoje web stranice da je za potrebe Javnog preduzeća “Parking servis” d.o.o. Zenica. nabavila specijalno vozilo, tzv. pauk.

Riječ je o vozilu marke Iveco Eurocargo, tipa ML120EL22P sa nadogradnjom Palfinger dizalice PK17500T i fiksne platforme F100 a kako je navedeno, ono je nabavljeno u cilju poštivanja Odluke o komunalnom redu i uvođenja reda na javnim površinama i parkiralištima u gradu Zenica.

“Svjesni smo problema stacionarnog saobraćaja u gradu Zenica, za kojeg tražimo rješenje, prije svega u izgradnji podzemnih garaža. Kupovinom ovog vozila želimo doprinijeti efikasnijem radu našeg javnog preduzeća i u krajnjoj liniji zadovoljstvu građana u oblasti komunalnog reda. Sugrađanima poručujem, da naš cilj nije kažnjavanje nesavjesnih vozača, nego prvenstveno, da se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila utiče na svijest vozača o potrebi poštivanja propisa“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Vrijednost nabavljenog vozila je 180.000,00 KM bez PDV-a.

Osim u redovne svrhe, “pauk” će biti korišten i za potrebe Službe zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u toku djelovanja prirodne ili druge nesreće.

biznis.info

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o