REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U Javnoj ustanovi “Dom porodica” Zenica, danas su štićenici svim gostima i prijateljima upriličili priredbu povodom “Dječije nedjelje”. Kako su istakli, ovo je bio način da se kroz priredbu u ovoj Ustanovi ukaže na važnost i bitnost poštivanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima i potrebama djece, kao i na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti djece i svakako svih njihovih prava.

Djeca i štićenici Ustanove “Dom porodica” danas su izveli igrokaz o dječijim pravima, kao i recitacije koje su pripremali zajedno sa svojim odgajateljima.

“Mi smo se odlučili danas da organizujemo i obilježimo ovaj dan i obradujemo i javnost i mališane priredbom koju smo pripremili. Poseban akcenat smo stavili na naše studente koji će biti nagrađeni, jer su uspjeli upisati narednu akademsku godinu. Sa nama su predstavnici centara za socijalni rad sa kojima naša ustanova ima sradnju, predstavnici Gradske uprave i ministarstva ZDK. Jako nam je drago što su nam došli predstavnici osnovnih i srednjih škola u koje naša djeca redovno idu i pohađaju nastavu, te ćemo tako na jedan lijep način obilježiti dječiju nedjelju”, kazala nam je direktorica JU “Dom porodica” Zenica, Draženka Subašić.

Važno je naglasiti, da iako nemaju osigurana budžetska sredstava, djeca i studenti se školuju uz pomoć različitih stipendija od strane različitih donatora.

Javna ustanova “Dom porodica” Zenica ima šest studenata, a od toga ove godine dva studenta su uspjela upisati novu akademsku godinu, te su ovom prilikom i nagrađani.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o