Vozači oprez/ Gusta magla pravi probleme, mogući nailasci na poledicu

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Spreču i Drinu, kao i na širem području Sarajeva, Banje Luke i Travnika, te na putu Kaonik-Kiseljak.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone. Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature, mogući su nailasci na poledicu. Iz BIHAMK-a se savjetuje opreznija vožnja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

U noćnim satima (od ponoći do 05.00 sati ujutro) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Sikola 1 i Sikola 2 (na magistralnom putu M-17 kod Maglaja), zbog čega dolazi do povremenog zatvaranja jedne saobraćajne trake, uz regulisanje semaforima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07.00 do 19.00 sati.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU