Vozači oprez! Kolovoz je mokar i klizav

U zapadnoj i centralnoj Bosni kolovoz je mokar i mjestimično klizav, dok se u ostalim područjima za sada saobraća nesmetano, po suhom kolovozu

Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali s obzirom da je kraj radne sedmice u poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvenciju vozila na većini putnih pravaca. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Čemerno (Tjentište-Gacko) saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20 do 5 sati kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada kratkotrajna, saopćava BIHAMK.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU