Vozači oprez, magla i poledica usporavaju saobraćaj

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima, gdje ima poledice na kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Uslijed temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

iz BIHAMK-a vozače pozivaju na maksimalnu opreznost, da obavezno drže odstojanje između vozila, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, od 09 do 15 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU